Momsregler

Her har vi forsøgt at svare på nogle af de oftest stillede spørgsmål omkring moms.

Brugte Varer
Vidersælger man brugte varer kan man benytte sig af brugtmomsordningen, og skal således kun betale moms af en evt fortjeneste; køber du f.eks. en brugt vare til 100kr og vidersælger den til 120kr skal du svare moms af de 20kr. (20*0.2= 4kr)

Bøder
Er du for sent ude med en indberetning, vil Skat som oftest sætte din salgsmoms til 8000kr, og du vil blive pålagt et gebyr på 800kr.

Faktura
Du kan hente vores gratis faktura skabelon her. Du skal bare lige selv rette til, om det er en kvittering eller faktura, og om beløbet er eller bedes betalt, og så ellers bare udfylde med dine informationer.
Momsfrie Varer.

  • Frimærker
  • Taxa
  • Erhvervslejemål og lejemål generelt
  • Tog og flybilletter
  • Forsikring
  • Bisættelser

Momsregistrering
Du skal begynde at betale moms hvis din forretning overstiger 50.000kr i omsætning. Du får et se/cvr # ved at indsende Momsregistrerings Blanketten til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Det tager ca 14 dage.

Momsfritagelse iøvrigt
Generelt er alle ydelser fra, kunst og kultur, sport, foreningsarbejde, NGO’er, m.m. fritaget fra moms, såfremt de ikke har gevinst for øje.

Moms i og udenfor EU
Varer købt i et andet EU land, skal pålægges en moms på 25%, som så kan modregnes i din salgsmoms. Sælger du varer til en momsregistreret virksomhed indenfor EU, skal du ikke opkræve moms. Sælger du til en privatperson indenfor EU skal du opkræve 25% Dansk moms.

Køb og salg udenfor EU kræver registrering som Importør/Eksportør hos Told og Skat i Danmark. Salg udenfor EU er momsfrit. Køb udenfor EU pålægges en Importmoms på 25% Dansk moms.

Man skelner mellem Erhvervelsesmoms som er moms på import indenfor EU, og Importmoms, som er moms på import udenfor EU.
Skat kræver at du oplyser værdien din Erhvervelses og Importmoms. Letmoms Pro kan fx løse dette for dig.

Rettidig Indberetning.
Moms Indberettes kvartalsvis 1 januar, 1 april 1 juli og 1 oktober. Eller halvårligt 1 januar og 1 juli. Du har en frist på 1 måned og 10 dage efter kvartalets udløb, før du vil modtage bøder.

Svensk Moms
Sverige har en momssats på 25% som Danmark, men har derudover en reduceret moms på henholdsvis 12% og 6% vedrørende aktiviteter ved siden af virksomhedens primære drift.

Sælger du varer til en virksomhed i sverige, skal du ikke opkræve moms, men sørge for at få firmaets svenske registreringsnummer. Til privat personer i sverige, skal du opkræve 25% dansk moms.

Tysk Moms
Der skal som udgangspunkt tillægges Tysk moms på ydelser udført eller tilegnet i Tyskland. Den tyske moms er på 19%. Købsmoms betalt i Tyskland refunderes ikke i Danmark, og kan altså ikke

Find flere momsregler ->

Udgivet i Artikler

Skriv et svar