Letmoms Basis

Letmoms Basis er til det lille firma der skal have ordnet momsen hurtigt og overskueligt.

Letmoms Basis består af to overordnede sider: Oversigt og Statistik, hertil er der en side for hver måned i året fra januar til december. De felter du som udgangspunkt skal benytte er de lysebrune og du kan skrive eller ændre i alle de lysebrune felter i programmet. Disse felter bruger programmet til at regne alle andre værdier ud med. Nede i venstre hjørne af alle sider har du en boks med Tip, der fortæller dig lidt om hvad du kan gøre på den respektive side.

Ved et normalt køb eller salg, vil du gå til den respektive måned, og indtaste de nødvendige værdier. Du behøver ikke benytte alle de brune felter, du vælger selv i hvilken udstrækning du vil bruge programmet. Fuldt udnyttet kan du med Letmoms Basis, få et komplet billede over dit årsregnskab, momsregnskab, statistik m.m.

Alle vigtige felter er tilknyttet en kommentar, markeret med en lille rød trekant, som kan vejlede dig yderligere om hvordan du benytter kolonnen.

Letmoms Basis Oversigt

Oversigt

Letmoms Basis Januar

Måned

 

 

 

 

 

Letmoms Basis Statistik

Statistik

Herunder kan du læse mere om hvad Letmoms Basis specifikt kan gøre for dig.

Oversigt
Oversigten er forsiden i programmet, og er lavet så simpelt som muligt, for at give dig et hurtigt overblik over al aktivitet i firmaet. Her finder du selve årsregnskabet med tilhørende momsregnskab. årets udgifter, omsætning, resultat, købs og salgsmoms, er her vist pr. måned, pr. kvartal samt pr. halvår.

Du kan her navngive dit regnskab, og nede i boksen Variable indtaste dit skattetryk.

Statistik
Denne side indeholder udelukkende diagrammer der grafisk viser de enkelte siders værdier. Du finder her en graf over årsregnskabet og momsregnskabet.

Måned
Du har en side tilknyttet hver måned. Det er her du indtaster de konkrete køb og salg i dit firma. Egentlig behøver du kun at indtaste tal i kolonnen Køb eller Salg, og du vil få et tilstrækkeligt årsregnskab og momsregnskab på oversigtssiden. Men jo flere felter du benytter desto flere oplysninger vil du få ud af programmet.

I toppen til venstre har du en lille oversigtsboks, der viser aktiviteten for den valgte måned, til højre for denne har du en graf der viser udgifter og omsætning respektivt.

Herunder finder du en kort beskrivelse af de forskellige kolonner du kan finde under en given måned:

  • Dato Posteringens dato. Her kan du angive den dato købet eller salget er gjort.
  • Bilags nr. Det er altid en god idé at skrive bilags nr. på sine bilag, så du hele tiden kan finde frem til det bilag en postering er tilknyttet.
  • ID Her kan du skrive info om den respektive postering, om det er kontorartikler, bøger, software osv.
  • Køb Her indtaster du dine køb indklusive moms. Momsen bliver automatisk trukket ud.
  • Udgifter Udgifter ekslusive moms. Hvis du har et køb uden moms, fx frimærker, taxi m.m kan du skrive det direkte ind under kolonnen Udgifter, så vil der ikke blive trukket moms af beløbet. Du skal normalt ikke skrive i dette felt.
  • Salg Her indtaster du dine salg inklusive moms. Momsen bliver automatisk trukket ud.
  • Omsætning Salg eksklusive moms. Skriver du en værdi ind i dette felt, vil der ikke blive trukket moms af beløbet. Du skal normalt ikke skrive i dette felt.
  • Købsmoms Købet fratrukket købsmoms. Du skal normalt ikke skrive i dette felt.
  • Salgsmoms Salget Fratrukket salgsmoms. Du skal normalt ikke skrive i dette felt.
Letmoms Basis 149,-
mobilepay (186,25kr inkl. moms til "Lootbox.dk")

Efter betaling med MobilePay vil du modtage programmet på email. Husk derfor at notere din email i beskedfeltet på MobilePay.